Marcați
Gavrilița, în discuții cu delegația germană
8.06.2022, 12:19
Moldova are nevoie în continuare de suport bugetar sub formă de granturi, pentru soluționarea celor mai stringente probleme și asigurarea integrării sociale a refugiaților, care rămân pe teritoriul țării. Declatația a fost făcut de premierul Natalia Gavrilița, la întrevederea de marți cu delegația Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul Germaniei, condusă de Johannes Schraps. Oficialii au discutat agenda europeană a republicii și aspectele privind gestionarea efectelor socio-economice provocate de războiul din Ucraina.

Prim-ministru Natalia Gavrilița a menționat că, în pofida dificultăților din această perioadă, Guvernul rămâne concentrat pe implementarea reformelor așteptate de cetățeni și pe consolidarea rezilienței statului. Acestea sunt transformările necesare pentru a avansa în realizarea agendei europene.

”Aceste timpuri dificile ne-au deschis oportunitatea de a deveni membru al Uniunii Europene, iar obținerea statutului de țară candidat a devenit acum obiectivul nostru strategic. Declar ferm că Republica Moldova este pregătită să obțină acest statut, iar oamenii din țara noastră, care au votat pentru un viitor în UE, își doresc să facă parte din lumea liberă. Vom munci pentru a ne face tema de acasă cât mai repede și cât mai calitativ, pentru a urma calea noastră europeană spre prosperitate și dezvoltare", a spus Natalia Gavrilița.

La rândul lor, membrii delegației au apreciat înalt acțiunile Executivului orientate spre realizarea parcursului european.

”Pentru noi, Republica Moldova este o țară care se încadrează perfect în marea familie a Uniunii Europene și aveți susținerea noastră în atingerea acestui obiectiv", a menționat Johannes Schraps.

De asemenea, oficialii au vorbit despre soluțiile pentru depășirea crizei energetice și despre mecanismele de susținere a populației afectate de creșterea prețurilor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).