Marcați
Stare de urgență în SUA
7.06.2022, 12:46
Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat stare de urgenţă din cauza problemelor legate de capacitatea de generare a energiei electrice. Cererea mare din partea consumatorilor a determinat Casa Albă să adopte măsuri extreme. În baza acestui act, Statele Unite vor putea importa fără taxe vamale, componentepentru panouri solare. Energia solară este printre noile surse de generare electrică, cu cea mai rapidă creștere în Statele Unite.

Președintele american Joe Biden a declarat stare de urgență în contextul necesității creșterii capacităților de generare de energie electrică pentru a satisface cererea consumatorilor. Informația a fost prezentată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Casei Albe. În baza acestei decizii de instituire a stării de urgență, Secretarul de Comerț va primi puteri suplimentare pentru a răspunde la situația impusă de starea de urgență.

„Electricitatea este o parte esențială a vieții moderne care alimentează casele, afacerile și industria. Este esențială pentru funcționarea sectoarelor majore ale economiei, inclusiv spitale, școli, sistemele de transport public și baza industrială de apărare. Chiar și întreruperile izolate ale serviciului electric pot avea consecințe catastrofale asupra sănătății și economiei. Prin urmare, un sistem de energie electrică robust și fiabil nu este doar o necesitate umană de bază, ci este esențial şi pentru securitatea și apărarea națională”, se mai arată în comunicatul Casei Albe.

Conform documentului, printre factorii care amenință capacitatea Statelor Unite să furnizeze suficientă energie electrică se află perturbările piețelor energetice cauzate de războiul din Ucraina, dar și evenimente meteorologice extreme, agravate de schimbările climatice.

”De exemplu, în anumite părți ale țării, condițiile de secetă cuplate cu valurile de căldură provoacă simultan deficiențe estimate de aprovizionare cu energie electrică și cerere record de energie electrică. Departamentul Apărării a recunoscut schimbările climatice ca fiind o amenințare la adresa securității noastre naționale”, a mai arătat Casa Albă.

În ultimii ani, marea majoritate a bateriilor solare instalate în Statele Unite au fost importate, în principal, din India și China. Recent, însă, Statele Unite au fost nevoite să oprească importurile, iar lipsa de module solare și componente de module a pus în pericol ramura energiei solare. În toată țara, proiectele solare au fost amânate sau anulate.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).