Marcați
Ministerul de interne a găsit soluția
7.06.2022, 12:14
Șoferii camioanelor de mărfuri, blocați în punctul de frontieră Leușeni, vor beneficia de asistență medicală și psihologică. Soluția vine de la Ministerul de Interne. Instituția a anunțat printr-un comunicat că Poliția de Frontieră, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și SMURD-ul vor trimite specialiștii lor la vamă ca să le ofere șoferilor consiliere psihologică.

”Conducătorii pot beneficia de asistență medicală și psihologică din partea specialiștilor, în vederea evitării riscurilor de sănătate. Mai mult, psihologii IGSU vor consilia psihologic persoanele care se află la frontieră de mai mult timp. Oamenii vor comunica cu specialiștii, care-i vor ghida să fie atenți la riscuri, să consume apă pe timp de caniculă, să se protejeze de razele directe ale soarelui și să solicite asistență medicală la primele semnale a problemelor de sănătate” se arată în comunicatul Ministerului Afacrilor Interne.

Misiunea comună a angajaților subdiviziunilor MAI vine în contextul prevenirilor situațiilor de risc, asigurării echilibrului emoțional în condiții de așteptare pentru trecerea frontierei și perfectării procedurilor vamale, se mai spune în mesajul instituției. Acum cinci zile un șofer moldovean în vârstă de 62 de ani a decedat după 20 de ore de așteptare în vamă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).