Marcați
Igor Grosu despre cozile de la vama cu România
6.06.2022, 16:52
Autoritățile de la Chișinău încă nu au o soluție clară pentru a fluidiza cozile kilometrice de frontiera cu România, care s-au format de câteva zile. Președintele Parlamentului, Igor Grosu a menționat că subiectul a fost discutat în cadrul întrevederii cu președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, Marcel Ciolacu și se lucrează pentru a găsi soluții la această problemă.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "Astăzi am discutat. Deja suntem, autoritățile, la niveluri executive. Deja muncesc să găsească o soluție. Cred eu că, într-un timp cel mai proxim, vom veni cu o soluție pentru a fluidiza traficul de mărfuri, pentru că e vorba de tranzit. Orice criză aduce și oportunități. Sarcina noastră este să priviim această problemă și soluționarea acestei probleme prin prisma valorificării oportunităților pe care le deschide".

La rândul său, președintele Parlamentului României, Marcel Ciolacu a declarat că despre această situație va discuta cu premierul României, dar și cu șeful Ministerului Afacerilor Interne, pentru a identifica soluții pentru fluidizarea traficului de mărfuri la frontieră.

MARCEL CIOLACU, președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României: "Este un blocaj și feroviar. Știți foarte bine că avem ecartamente diferite și construcții diferite. Este și acest blocaj și o să am discuții cu domnul prim-ministru, dar și cu ministrul de Interne, domnul Bode, nu în ultimul rând cu domnul Sorin Grindeanu, deja a găsit anumite soluții în zona Galațului și vom fluidiza cât mai rapid. Sunt mărfuri de tranzit care vin și din Ucraina. În Ucraina mai poate să-și închidă toate documentele și necesită o perioadă de control, dar se va crea un coridor verde, ca acest tranzit să fie cât mai facil".

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a mai declarat că va fi creat un grup de lucru moldo-român pentru a discuta despre fluidizarea traficului la frontiera dintre Republica Moldova și România. De asemenea se planifică stabilirea unui control comun la frontiera dintre statele noastre.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).