Marcați
Parlamentele de la Chișinău și București se vor întruni într-o ședință comună
6.06.2022, 16:41
Parlamentul Republicii Moldova și cel al României se vor întruni în timpul apropiat într-o ședință cumună la Chișinău. Anunțul a făcut de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în timpul unei conferințe de presă cu președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită în țara noastră. Cei doi omologi au mai discutat despre intensificarea relațiilor economice dintre cele două țări, proiecte comune și despre consecințele războiului din Ucraina.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu a declarat că ședința comună a celor două Parlamente va contribui la realizarea proiectelor propuse de Republica Moldova și România.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului Republicii Moldova: "Este un mesaj puternic de susținere a eforturilor actualei guvernări în țară. Un mesaj despre tot efortul și toată susținerea pe care o avem în cooperarea domeniului infrastructurii, energeticii, investiției, sănătate, educație sau cultură".

La rândul său, președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu a subliniat că autoritățile de la București vor continua să ofere tot sprijinul de care are nevoie țara noastră.

MARCEL CIOLACU, președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României: "România trebuie să ajute Republica Moldova, România nu face un favor Republicii Moldova, România are obligația de a ajuta Republica Moldova pentru tot acest parcurs. Trăim vremuri complicate atât noi ca și persoane fizice, dar și țările noastre, întreaga Europă și întreaga lume. Este evident că cele două state trebuie să se ajute să depășească aceste crize economice și cetățenii pe care-i reprezentăm astăzi trebuiesc ajutați".

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu a mai declarat că România va ajuta țara noastră să depășească mai ușor crizele și să contribuie la realizarea proiectelor de importanță socială.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).