Marcați
A crescut exportul de mere
6.06.2022, 11:30
Producătorii moldoveni au exportat peste 63 de mii de tone de mere în perioada aprilie-mai. Este cu 61 la sută mai mult decât aceeași perioadă a anului trecut, când au fost exportate doar 39 de mii de tone de mere. Informația a fost prezentată de către asociația ”Moldova Fruct” într-un comunicat.

„Fructele au ajuns în România, Arabia Saudită, Emiratele Arabe, Turcia, Irak, Federația Rusă. A crescut exportul către România. Dacă în aprilie-mai 2021 către această destinație au fost comercializate 60 de tone de mere, în aceeași perioadă a anului curent au fost vândute mai mult de 4700 tone”, precizează ”Moldova Fruct”.

Potrivit sursei citate, se atestă o tendință clară de diversificare a piețelor pentru mere. „Dacă în 2021 fructele erau comercializate către patru destinații, în primăvara anului 2022 merele au ajuns la consumatorii din 18 țări”, se mai menționează în comunicatul asociaţiei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).