Marcați
527 de ucraineni sunt angajați în câmpul muncii în țara noastră
3.06.2022, 16:08
527 de cetățeni din Ucraina au fost angajați în câmpul muncii în țara noastră. Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, este vorba de 413 femei și 114 bărbați. Cei mai mulți lucrează în Chișinău, Bălți, Ungheni și Cahul.

Printre profesiile pentru care au optat refugiații din Ucraina sunt programator, inginer, cusător, vânzător, bucătar, medic, educator și alte domenii. Totodată autoritățile informează că 139 de companii și-au anunțat disponibilitatea de a angaja cetățeni din țara vecină, oferind peste două mii de locuri vacante. Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, peste 290 de refugiați s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea instituției, pentru a primi suport la angajare. Agenția precizează că le oferă cetățenilor ucraineni informații privind locurile de muncă vacante și date de contact ale angajatorilor. Potrivit statisticilor, de la declanșarea războiului în Ucraina, în țara noastră au rămas peste 100 de mii de refugiați, inclusiv 49 de mii de copii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).