Marcați
Din 8 iunie taberele de odihnă sunt pregătite să primească copii
2.06.2022, 16:46
Începând cu 8 iunie taberele constante din gestiunea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei sunt pregătite să primească copii. Anunțul a fost făcut de șeful interimar al instituției, Andrei Pavaloi. El a declarat că managerii taberelor de odihnă au efectuat toate lucrările necesare, pentru ca sejurul copiilor să fie petrecut în siguranță.

Șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei, Andrei Pavaloi a menționat că din cauza pandemiei, taberele constante nu au activat timp de doi ani. Din acest motiv, spune el, în acest sezon volumul de lucru, pentru pregătiri, a fost unul mai mare.

ANDREI PAVALOI, șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei: "Cu referire la taberele din afara orașului, pregătirile erau pe ultima sută de metri. Au fost amenajate teritoriile, au fost curățați arborii de pe teritoriul instituțiilor. Amenajările practic erau finalizate, ținând cont de faptul că în acest an lucrul acesta a fost un pic mai dificil, ținând cont de fapul că în ultimii doi ani de zile taberele din afara orașului nu au funcționat, iar volumul de lucru care a fost depus în ultima lună de zile, pentru pregătire acestora a fost unul destul de mare".

Una dintre tabere aflate în gestiunea municipalității este ”Poienița veselă” situată în apropierea satului Dănceni din raionul Ialoveni. Managerul instituției, Ion Patic a dat asigurări că lucrările de pregătire sunt pe ultima sută de metri, iar după finalizarea acestora tabăra este pregătită să activeze în șase ture a câte 550 de copii în fiecare.

ION PATIC, directorul taberei de vară ”Poienița veselă”: "Au fost supuse reparației curente toate blocurile de locuit. Reparații capitale s-au înfăptuit în câteva blocuri. Acumulăm inventarul necesar, nou. Chiar la moment acum se aduc saltele, se aduc paturi noi. Modernizăm mobilierul - perne, cuverturi, plapume. Cantina a fost reparată cosmetic. Utilajul tehnologic este la fel reparat. Rămâne ca până sâmbătă să finalizăm vopsirea, să finalizăm toate lucrările de construcție și sâmbătă, duminică vine o delegație întreagă de ajutor cu care facem curățenie generală ca la data de 8 iunie să primin prima tură de copii".

În sezonul estival din acest an taberele de odihnă municipale vor primi aproximativ nouă mii de copii, pentru aceasta autoritățile municipale au alocat aproximativ 26 milioane de lei, inclusiv 314 mii de lei, pentru pregătirea taberelor, salarizarea personalului și alimentație.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).