Marcați
Programe pentru tinerii antreprenori
2.06.2022, 15:27
Guvernul a aprobat în ședința de astăzi Programul ”Start pentru tineri: o afacere durabillă la tine acasă”. Câteva sute de companii ale tinerilor vor putea beneficia de suport nerambursabil și credite investiționale. Bugetul anual al programului va fi de 20 de milioane de lei.

Proiectul urmărește să dezvolte aptitudinile antreprenoriale și creșterea potențialului de accesare a surselor de finanțare de către tinerii antreprenori. Beneficiarii vor putea primi suport financiar nerambursabil. Aceasta este de maxim 70 la sută din suma proiectului investițional, iar contribuția beneficiarului va fi de cel puțin 30 la sută din suma proiectului investițional.

VADIM GUMENE, secretarul de stat al Ministerului Economiei: "Programul are drept scop integrarea tinerilor din Republic Moldova în circuitul economic prin faciliatrae lansării și dezvoltării afacerilor sustenabile. Include parte componenete, unu intruire și consultanță, care presupune formarea antreprenoriată, care este oriectată spre dezvoltarea abilităților pentru inițierea unei afaceroi și elaborarea unui proiect investițional. Componenta doi suport financiar nerambursabil, în cadrul acesteai vor fi oferite granturi de până la 200 de mii de lei tinerilor, care își propun să lanseze în afaceri".

Tinerii antreprenori vor putea beneficia și de linii de creditare din care 85 la sută din fondurile acordate vor fi împrumuturi, iar 15 la sută - ajutor nerambursabil.

VADIM GUMENE, secretarul de stat al Ministerului Economiei: "Credit cu porțiune de grant va combina finanțarea oferită sub formă de grant cu resurse de creditare avantajoase, oferite prin intermediul băncilor comerciale și oficiului de gestionarea a proiectelor de asistență externă. Valoarea pachetului financiar va ajunge până la 1,7 milioane de lei".

Autorii programului au menționat că se așteaptă ca cel puțin 150 de companii create de către tineri să beneficia de suport financiar nerambursabil, iar o sută de companii gestionate de către tineri să acceseze creditele subsidiare investiționale pentru dezvoltarea afacerii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).