Marcați
Guvernul anunță că s-a ieftinit uleiul
1.06.2022, 17:02
Prim-ministrul, Natalia Gavrilița, anunță că prețul la ulei a scăzut considerabil. Astfel, prețul pentru un litru de ulei a ajuns să fie de 34 de lei în comparație cu 56 de lei cum era la începutul lunii mai. Anunțul a fost făcut de șefa Executivului la începutul ședinței de Guvern de azi. Premiera a declarat că la baza acestei schimbări sunt mai mulți factori și s-a arătat nemulțumită de faptul că presa nu a scris nimic despre ieftinirea uleiului.

NATALIA GAVRILIȚA prim-ministru: "În această săptămână am observat în mai multe rețele de magazine o scădere a prețului la ulei care în loc să se vândă cu 56 de lei sticla așa cum anunțau unii producători și erau afișate anumite prețuri se vinde cu 34-37 de lei sticla. Este rezultat a unor decizii ale Guvernului, inclusiv decizii pe care le-am luat împreună prin Comisia Situații Excepționale. Inclusiv decizia de a introduce uleiul în lista produselor social importante".

În opinia Nataliei Gavrilița, Guvernul a dat un semnal clar că nu vor fi acceptate speculațiile de prețuri și că autoritățile sunt hotărâte să acționeze câd se întrece limita bunului simț.

NATALIA GAVRILIȚA prim-ministru: "Unii oameni de afaceri care fac bani în RM trebuie să înțeleagă că e convenabil să lucrezi cinstit, pe termen lung, să pui un preț corect, să construiești cu cetățenii acestei țări relații de lungă durată, reciproc avantajoase, bazate pe respect".

Șefa Cabinetului de Miniștri a fost indignată de faptul că reușita Guvernului a fost lipsită de mediatizare.

NATALIA GAVRILIȚA prim-ministru: "Eu înțeleg predilecția unor redacții pentru știri negative, care generează frică la oameni, dar uneori chiar se exagerează în acest sens. Societatea noastră are nevoie și de știri bune".

La începutul lunii mai prețul uleiului s-a majorat considerabil, iar un litru a ajuns să coste peste 50 de lei, mai scump cu 25%. Uleiul ambalat în sticle de plastic de 955 ml costa între 50 și 56 de lei, față de prețul anterior de 36-39 de lei. Adică s-a scumpit cu peste 15 lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).