Marcați
Ziua internațională a copiilor marcată la Chișinău
1.06.2022, 16:26
Prima zi de vară vine cu surprize pentru copii. La Chișinău a fost organizat Festivalul „În lumea surprizelor" cu prilejul Zilei internaționale a copilului. Evenimentul organizat de Primăria municipiului Chișunău, s-a desfășurat în Parcul Dendrariu. Copiii prezenți la eveniment au fost inplicați de diverse activități creative, începând de la aplicații decorative și confecționarea de obiecte artizanale, până la program de muzică ușoară și dansuri populare.

Festivalul pentru copii „În lumea Surprizelor”, este la prima ediție. Potrivit Alexandrei Doina, una din organizatorii evenimentului, la festival au participat 400 de copii din toată țara, care au fost implicați în diverse ateliere, dar și activități distractive pentru copii.

ALEXANDRA DOINA, organizatorea Festivalului Național pentru Copii „În lumea surprizelor": "Am pregătit și cadouri, surprize multe pentru ei. Sperăm foarte multe ca toate atelierele să fie pline cu copii, pentru că avem și orașul poștal unde vom scrie scrisori pentru copii. Avem atelierul unde vom desena despre pace și toate aceste desene vor fi adunate și mai târziu premiate. Multe topogane, înghețată, dulciuri, de toate avem aici".

Întreprinderea de stat „Poșta Moldovei” de asemenea a particpat la acest eveniment. Potrivit comunicatorului întreprinderii, Tatiana Gangan, ce-i din urmă au venit cu activități și estafete specifice domeniului de activitate, care ar promova obiceiul de a scris scrisori.

TATIANA GANGAN, comunicator „Poşta Moldovei”: "Aici transmitem frumosul obicei de a scrie scrisori, de a completa corect o scrisoare. Copii aici au posibilitatea să scrie scrisoare fetiței cu surprize, iar cea mai deosebită, cea mai frumoasă și creativă scrisoare desigur va fi premiată".

Copii au venit la acest eveniment alături de părinți, bunei, prieteni, alături de care și-au împărtășit emoțiile în această zi specială. Oamenii și-au rezevat câte jumătate de zi pentru a participa la sărbătoarea copiilor.

Picii au rămas foarte mulțumiți de atmosfera festivalului. Unii dintre ei s-au ales cu premii și cadouri.

Pe parcursul zilei au fost organizate concerte și ateliere de creație în toate sectoarele și suburbiile municipiului Chișinău.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).