Marcați
Spectacol gratuit pentru 62 de copii din familii nevoiașe
1.06.2022, 16:20
Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită astăzi și la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor - Iuri Harmelin”. Aici au venit în vizită 62 de copii din familii nevoiașe care au avut ocazia de a privi gratuit spectacolul ”Cheiţa de aur sau minunatele păţanii ale lui Buratino”. De asemenea, înainte de spectacol fiecare copil a primit câte un cadou din partea teatrului.

Administratoarea Teatrului ”De pe strada Trandafirilor - Iuri Harmelin”, Maria Grad a declarat că instituția a venit în întâmpinare la solicitarea Uniunii Naționale a Studenților și Tineretului de a organiza spectacole de caritate nu doar de sărbători, dar și în fiecare vineri, pentru a le oferii copiilor posibilitatea de a vizita teatrul.

MARIA GRAD, administratoarea Teatrului ”De pe strada Trandafirilor - Iuri Harmelin”: "Am deschis astăzi scena de vară. Deja este o tradiție. Al doilea an consecutiv jucăm în aer liber spectacole pentru copii și nu doar pentru copii. Deschidem scena noastră cu ”Cheiţa de aur sau minunatele păţanii ale lui Buratino”. Așteptăm în ospeție minim 100 de copii, care vor veni. Vom oferi mici cadouri pentru ca copiii să simtă spritul de sărbătoare. Ne-am înțeles cu Uniunea Națională a Studenților și Tineretului să organizăm în fiecare vineri spectacole de caritate, pentru copiii orfani, pentru copii din instituțiile cu nevoi speciale și pentru cei din familii nevoiașe, adică fiecare vineri va fi total dedicată spectacolelor de caritate. Astăzi începem cu asta, adică jumătate de sală va fi cu astfel de copii".

La rândul său, președintele Uniunii Naționale a Studenților și Tineretului, Eugen Balan a menționat că pe parcursul sezonului estival, teatrul va fi vizitat de copii din toate sectoarele Capitalei, dar și mai multe raioane ale țării.

EUGEN BALAN, președintele Uniunii Naționale a Studenților și Tineretului din Republica Moldova: "Vreau să spun că noi ne lansăm astăzi de pe data de 1 iunie, de Ziua Internațională a Copiilor și vreau să vă spun că astăzi la noi în ospeție sunt 62 de copilași din pretura sectorului Ciocana, deci noi am ales din câteva licee și vreau să vă spun că acești copilași sunt din familiile social vulnerabile. Este foarte bine că avem o înțelegere cu preturile, atât și Consiliile raionale din Republica Moldova, deci ei asigură transportul copilașilor, pentru a sosi aici și un mic pachet cu o sticluță de apă și ceva tartină ca acest copil să savureze un mic prânz.

Cu câteva clipe înainte de începerea spectacolului copiii ne-au spus că așteaptă cu nerăbdare să vadă personajele preferate.

Respectiv, actorii ne-au spus că fiecare personaj vine să transmită un mesaj, care le va prinde bine micilor spectatori.

- Bunul și grijuliul tata Carlo, care dă totul pentru a-și educa copilul și a da totul ce are și Carabas Barabas care este obsedat de teatrul său de păpuși și vrea să obțină doar glorie, prin utilizarea păpușilor și altor oameni.

- Mereu când joci într-un spectacol pentru copii te dedici la 100 de procente, deoarece copii este foarte greu să îi minți. Se poate de spus că este chiar mai complicat, decât un spectacol pentru adulți, de aceea mereu ne dedicăm sută la sută.

- Joc rolul lui Buratino. Este nu copil bun, naiv, care crede în tot, crede în minuni și este ca un exemplu pentru copii că minunea există mereu și minunea este interminabilă.

După finalizarea spectacolului în Capitală, trupa de actori a Teatrului ”De pe strada Trandafirilor - Iuri Harmelin” au mers și în orașul Basarabeasca, pentru a dărui spiritul de sărbătoate și copiilor nevoiași din alte raionale ale țării.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).