Marcați
3.966 de arbori situați pe teritoriul instituțiilor de învățământ din Capitală trebuie să fie defrișați sau necesită o curățare a crengilor
23.05.2022, 16:13
3.966 de arbori situați pe teritoriul instituțiilor de învățământ din Capitală trebuie să fie defrisați sau necesită o curățare a crengilor. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei, Andrei Pavaloi. El a declarat că Întreprinderea municipală ”Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” deja a trimis demersurile necesare către Agenția de Mediu.

Șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei, Andrei Pavaloi, a declarat că, pe parcursul săptămânii trecute, un grup de specialiști au efectuat o analiză detaliată a tuturor arborilor.

ANDREI PAVALOI, șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei: "În fiecare sector a fost creat un grup de verificare suplimentar la ce am făcut anterior. Astfel, au fost înregistrate în total 3.966 de arbori, dintre care 285 fiind uscați sau cu rădăcinile dezgolite, iar 650 dintre ei necesită o curățare a crengilor".

Șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei, Andrei Pavaloi, a menționat că, în urma verificărilor, au fost înaintate demersuri către Agenția de Mediu, pentru a primi autorizațiile necesare.

ANDREI PAVALOI, șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei: "Respectiv, au fost înaintate demersuri către organele abilitate, pentru a avea această permisiune și a continua reabilitarea arborilor pe teritoriul instituțiilor de învățământ".

Anterior, Agenția de Mediu a publicat un comunicat în care menționează că, în conformitate cu prevederile din Legea regnului vegetal, tăierea arborilor care prezintă pericol pentru sănătatea oamenilor se realizează imediat, fără coordonare cu autoritatea emitentă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).