Marcați
99 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate săptămâna trecută în Capitală
23.05.2022, 16:07
99 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate, pe parcursul săptămânii trecute în Capitală, iar dinamica contaminărilor este în descreștere. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlca. El a îndemnat cetățenii să rămână totuși vigilenți, în contextul în care mai multe țări au raportat cazuri de infectare cu virusul variola maimuței.

Potrivit autorităților municipale, deocamdată, sunt păstrate secțiile în care sunt tratați pacienții contaminați cu virusul COVID-19 în trei instituții medicale. Este vorba de Maternitate nr. 2, Spitalul clinic municipal de Boli Contagioase pentru Copii și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”, a specificat șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlca.

BORIS GÎLCA, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei: "În săptămâna trecută au fost înregistrare pe teritoriul municipiului Chișinău doar 99 de cazuri. Menținem în municipiu astfel 60 de paturi COVID, inclusiv patru paturi de terapie intensivă. Spre marea noastră bucurie nu raportăm cazuri grave sau critice în această privință".

Șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlca, a mai menționat că autoritățile municipale, deocamdată, nu au înregistrat cazuri de infectări cu variola maimuței, însă urmăresc cu vigilență răspândirea acesteia în lume.

BORIS GÎLCA, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei: "Urmărim cu vigilență tot ceea ce se comunică actualmente despre o nouă provocare legată de variola maimuței. Nu avem nici o informație până când de la Ministerul Sănătății, inclusiv așa cum sunt recomandate procurarea unei rezerve minime de vaccinuri împotriva variolei maimuței, pentru cei care vor fi în contact eventual. Repet, la moment nu au fost înregistrate, cel puțin nu au fost raportate cazuri de variolă a maimuței în Republica Moldova. Vom aștepta și ghidare din partea colegilor și de la Ministerul Sănătății".

Prima țară care a alertat Organizația Mondială a Sănătății privind cazurile de infectare cu variola maimuței a fost Marea Britanie. De asemenea, Belgia a devenit primul stat din lume care a introdus, săptămâna trecută, carantină obligatorie de 21 de zile pentru oamenii infectați cu acest virus.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).