Marcați
Radu Mudreac: Guvernul este obligat să intervină cu toate pârghiile pentru a ține sub control prețurile, pentru a asigura accesul populației la produsele alimentare, în caz contrar noi nu vom avea o națiune sănătoasă
18.05.2022, 11:58
Guvernul este obligat să intervină cu toate pârghiile pentru a ține sub control și să monitorizeze prețurile, pentru a asigura accesul populației la produsele alimentare, în caz contrar noi nu vom avea o națiune sănătoasă. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Radu Mudreac, vicepreședintele comisiei agricultură și industrie alimentară.

Parlamentarul a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe măsuri propuse de fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor pentru susținerea sectorului agricol al țării și care în cele din urmă vor facilita accesul populației la produsele agroalimentare.

Este vorba despre proiectul de lege care prevede alocarea din bugetul de stat a sumei de 447 de milioane de lei pentru restituirea accizei la motorină pentru producătorii agricoli; inițiativa cu privire la restituirea a minim 50% din acciza și TVA achitată pentru motorina utilizată la lucrările agricole.

De asemenea, deputații BCS propun restituirea TVA la procurările de produse de uz fitosanitar și ferilizanți și compensarea a minim 3 lei per kg a merelor date la procesare.
Radu Mudreac a vorbit și despre propunerea de a achiziționa în rezerva de stat a minim 100 de mii de tone de grâu alimentar, cu prioritate de la producătorii locali în situația restricționării exportului de grâu.

”Guvernul este obligat la ziua de astăzi să intervină cu toate pârghiile pentru a monitoriza și a controla prețul în rețele. Conform Constituției, noi trebuie să creăm accesul populației la produsele agroalimentare, în caz contrar noi nu vom avea o națiune sănătoasă. Situația este gravă la capitolul prețurilor. Vom veni și cu alte propuneri, dar solicităm ca Guvernul să ia în calcul propunerile fracțiunii noastre. Noi suntem deschiși pentru a pune umărul și a munci împreună pentru că avem același scop: de a aproviziona populația cu produse alimentare”, a spus deputatul.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).