Marcați
Popescu: La această etapă, este important ca noi să ne fortificăm capacitățile noastre de apărare și acest lucru se întâmplă
17.05.2022, 17:04
Republica Moldova își consolidează, la etapa actuală, capacitățile de apărare, deoarece ”câteva linii de text în Constituția noastră nu sunt suficiente pentru a garanta securitatea statului”, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Șeful diplomației moldovenești a afirmat, într-un interviu pentru presa de la Chișinău, că ținând cont de situația din regiune, nici statutul de țară membră NATO, nici cel de țară neutră, nu oferă garanții clare de securitate.

”Niciun model, nici altul, nu oferă garanții clare în aceste circumstanțe foarte dificile. Republica Moldova este afectată de această insecuritate. Este clar, câteva linii de text în Constituția noastră nu sunt suficiente pentru a garanta securitatea statului. Lucrurile acestea sunt atât de evidente. Prin urmare, este important ca noi să ne fortificăm capacitățile de apărare, pentru a apăra acel model de politică externă și securitate pe care și-l doresc cetățenii Republicii Moldova. La această etapă, este important ca noi să ne fortificăm capacitățile noastre de apărare și acest lucru se întâmplă”, a spus Popescu.

Amintim, Guvernarea PAS va dubla în acest an bugetul dedicat apărării. Despre aceasta a anunțat deputatul PAS, Mihail Druță. Parlamentarul a evitat să spună din ce surse urmează să fie majorat din nou bugetul militar al țării, dar a remarcat că aceasta se face pentru că avem un război ”în coasta noastră”. La ultima rectificare a bugetului care a fost făcută recent de guvernare, bugetul pentru apărarea națională a fost suplimentat cu aproape 128 de milioane de lei. Acesta a ajuns acum la peste 1,16 miliarde de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).