Marcați
Igor Grosu, despre dacă Republica Moldova va mai rămâne în CSI: Trebuie să calculăm foarte atent care sunt avantajele și dezavantajele, după terminarea războiului în Ucraina
17.05.2022, 16:02
Liderul PAS, Igor Grosu, susține că, după terminarea războiului în Ucraina, Republica Moldova trebuie să decidă dacă va mai rămâne membru al Comunității Statelor Independente. Președintele Parlamentului a declarat, la o emisiune radiofonică, că țara noastră trebuie să calculeze care sunt avantajele și dezavantajele calității sale de membru în CSI și să ia o decizie politică.

”În situația în care ne aflăm, nu vedem necesitatea participării la evenimentele care au loc în cadrul CSI. Sunt probleme și cu deplasarea. Trebuia să găzduim și un eveniment aici la Chișinău pe problema agriculturii. Am rugat colegi să-i informeze pe cei de la Secretariatul Adunării Parlamentare CSI că nu vedem cum s-ar face acest lucru, atâta timp cât în vecinătatea noastră este război. Să continuăm să facem parte sau nu din această organizație, cred că aici trebuie să avem o discuție politică.

Lucrul acesta trebuie să-l facem după ce se liniștesc lucrurile și se termină războiul, și să luăm o decizie pentru că trebuie să calculăm foarte atent care sunt avantajele, dezavantajele. Un lucru este cert, acum producătorii noștri, chiar și atunci când a fost introdus embargo la vin și alte produse, a fost și o lecție, ne-a impus să găsim alte piețe. Acum 70% merg spre țările europene, este o piață mare, stabilă. Calea cea mai bună este cea de diversificare și reorientare a exporturilor către piețele stabile și cea mai stabilă piață este piața UE”, a spus liderul PAS.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).