Marcați
Armașu: În ultimele luni, prețul la gaz a crescut și mai mult, ceea ce urmează să se transfere mai departe în ajustări de tarife și un impuls suplimentar al proceselor inflaționiste
13.05.2022, 11:25
Tarifele la gazele naturale pentru consumatorii finali vor crește în continuare în Moldova, ceea ce va da un impuls suplimentar al proceselor inflaționiste, a declarat guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, vineri, în timpul prezentării celui de-al doilea Raport asupra inflației.

Potrivit datelor prezentate de guvernator, doar într-un an, prețul la gaz în Europa s-a majorat cu peste 350%, ceea ce s-a reflectat și asupra Republicii Moldova.

”La sfârșit de aprilie creșterea constituie 350,6%. Asta timp de un an, în Europa, au crescut prețurile la gaze, evident că au ajuns și la noi. În ultimele luni aceste creșteri s-au amplificat. Observăm că a avut o creștere semnificativă spre sfârșitul anului 2021, dar în ultimele luni, prețul la gaz a crescut și mai mult, ceea ce urmează să se transfere mai departe în ajustări de tarife și un impuls suplimentar al proceselor inflaționiste din Republica Moldova”, a declarat Armașu.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).