Marcați
Guvernul pregătește un program de gestionare a situațiilor de urgență până în anul 2025
12.05.2022, 15:25
Ministerul Afacerilor Interne a inițiat procesul de elaborare a proiectului hotărârii Guvernului pentru aprobarea Programului de gestionare a situațiilor de urgență și excepționale pentru anii 2022-2025.

Potrivit conceptului, ”Programul de gestionare a situațiilor de urgență și excepționale pentru anii 2022-2025, va defini pentru autoritățile centrale scopurile și obiectivele pe diferite intervale de timp, cu acțiuni concrete și indicatori relevanți segmentelor de timp. Acestea vor viza prevenirea apariției riscurilor situațiilor excepționale, consolidarea rezilienței economice, sociale, de sănătate și de mediu. Astfel, devenind un instrument de planificare care va oferi viziunea și perspectiva pe termen lung, va identifica obiectivele și acțiunile decise de către o autoritate la nivel central în cooperare cu un mecanism interinstituțional interesat, bazându-se pe o înțelegere a riscurilor situațiilor de urgență și excepționale (pericole predominante, vulnerabilitatea la risc, expunerea, percepția riscului și capacitățile de adaptare existente ale societății) și o evaluare a sistemelor și capacităților actuale de management a riscurilor situațiilor de urgență și excepționale la nivel național”.

Implementarea Programului urmează să fie făcută din surse bugetare, dar și din sursele externe de finanțare.

Amintim, la solicitarea Guvernului Gavrilița starea de urgență, instituită în Republica Moldova la 25 februarie, a fost prelungită până în data de 25 iunie. Întrebată într-un interviu recent dacă starea de urgență mai poate fi prelungită după ce se încheie termenul, premierul a declarat că ”totul depinde de context”.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).