Marcați
Marea majoritate cetățenilor azi sărbătoresc Ziua Victoriei, spune Igor Dodon
9.05.2022, 11:34
Majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de preferințele sale politice sau ideologice, astăzi sărbătorește Ziua Victoriei. Declarația a fost făcută de către ex-președintele țării, Igor Dodon, în cadrul marșului "Regimentul nemuritor", care se desfășoară în Capitală și a adunat aproape 25 de mii de cetățeni.

"Eu am auzit declarațiile președintelui țării și înțeleg că ea încearcă să speculeze pe seama zilei de 9 mai. Vreau să reamintesc, doamna Maia Sandu a promis, în timpul campaniei electorale, că va fi președintele tuturor și că fiecare cetățean va avea dreptul să sărbătorească orice sărbătoare, inclusiv Ziua Victoriei. Vedem că și-a schimbat opinia, iar noi nu suntem de acord. Marea majoritate a moldovenilor consideră că azi este Ziua Victoriei și nimeni nu le poate interzice acest lucru", a declarat Igor Dodon.

Comentând interzicerea panglicii Sf. Gheorghe, Igor Dodon a reiterat că el consideră această lege ilegală și neconstituțională.

"Maia Sandu și actuala putere luptă cu simbolurile Victoriei deoarece nu pot obține rezultate bune în activitatea sa", a precizat Igor Dodon.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).