Marcați
Banca Națională a majorat rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară până la nivelul de 15,5 la sută
5.05.2022, 16:05
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis, joi, 05 mai, cu vot unanim să majoreze rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt cu 3,00 puncte procentuale de la 12,50 la sută până la nivelul de 15,50 la sută anual. Anunțul a fost făcut de guvernatorul BNM, Octavian Armașu, în cadrul unui briefing.

De asemenea, se stabilesc ratele de dobândă la creditele overnight la nivelul de 17,50 la sută anual și 13,50 la sută anual la depozitele overnight.

Totodată, din 16 mai, este prevăzută majorarea normelor rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în lei moldovenești și valută neconvertibilă cu 2,00 puncte procentuale până la nivelul de 30 la sută, iar pentru norma rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în valută liber convertibilă se majorează cu 3,00 puncte procentuale până la 33 la sută.

”Hotărârea are la bază o nouă prognoză a inflației care vine în contextul efectelor crizei pandemice și a războiului din Ucraina”, a spus guvernatorul.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).