Marcați
Din rezerva de stat vor fi scoase 1.300 de tone de grâu alimentar, roada anului 2018
3.05.2022, 17:06
Guvernul va scoate din rezerva de stat 1300 de tone de grâu alimenta, roada anului 2018. Procedura face parte din Planul de împrospătare a bunurilor materiale. Potrivit MAI, împrospătarea grâului alimentar din roada anului 2018 este absolut necesară, reieșind din faptul că termenul de păstrare al acestuia este de 4 ani, care expira în trimestrul III al anului curent. Prin urmare, expirarea termenului ar duce la degradarea calității grâului, iar în consecință pot fi generate pierderi financiare esențiale pentru bugetul statului.

Respectiv, se propune eliberarea din rezervele de stat a cantităţii de grâu alimentar menţionate, în vederea împrospătării cu decalaj în timp, agenţilor economici autohtoni, prioritar producători de pâine, panificaţie și produse de morărit, care va asigura necesităţile populaţiei şi menţinerea stabilităţii sociale din ţară, iar în lipsa cererii din partea acestora, tuturor agenților economici solicitanți, cu respectarea principiului concurenței.

Restituirea în rezervele de stat a grâului alimentar eliberat, urmează a fi efectuată de către beneficiari din roada anului curent, în aceeași cantitate şi de aceeaşi calitate, indiferent de oscilarea preţurilor, până la data de 1 noiembrie 2022.

Eliberarea grâului se va efectua în bază de contract, cu prezentarea unei garanţii bancare sau financiare, cuantumul căreia va asigura reîntregirea stocurilor eliberate, cu acoperirea tuturor riscurilor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).