Marcați
Un fost ministru al Educației trage semnal de alarmă: Profesorii vor pleca din sistem, dacă salariile nu vor fi majorate
24.03.2022, 12:24
Numărul locurilor vacante în sistemul de Învățământ ar putea să crească semnificativ, din cauza deciziei guvernării de a amâna majorarea salariilor angajaților din Educație. De această părere este fostul Ministru al Educației, Corneliu Popovici.

”Lucrurile în sistem se vor agrava în condițiile în care remunerația va fi și mai demotivantă. La sfârșitul anului 2021 salariul mediu lunar în învățământ este de 7832,2 lei, ceea ce reprezintă doar 80,2% din câștigul mediu salarial în economia țării. Odată cu creșterea prețurilor situația se va agrava, iar profesorii vor sărăci și mai mult. Dacă anul trecut procesul de studii a început cu un deficit de 2350 de profesori, noul an de studii riscăm sa-l începem cu un număr încă mai mare de locuri vacante. De asemenea, se va micșora numărul de cadre tinere”, a declarat Corneliu Popovici pentru Noi.md.

Recent, ministrul Educației Anatolie Topală a declarat că salariile profesorilor vor fi majorate, atunci când vor fi posibilități.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).