Marcați
Până în data de 15 aprilie, în Republica Moldova nu se prevede ridicarea tuturor restricțiilor anti-pandemice, spune Nemerenco
22.03.2022, 14:49
Până în data de 15 aprilie, în Republica Moldova nu se prevede ridicarea tuturor restricțiilor anti-pandemice, așa cum s-a întâmplat în România, sau alte state europene. Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că în situația actuală, când în țara noastră este un flux mare de refugiați, masca rămâne obligatorie în spațiile închise.

"De aceasta nu este responsabil ministerul Sănătății, dar Comisia Națională pentru Sănătate Publică, și după cum cunoașteți la ultima sa ședință starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 aprilie, păstrând aceste măsuri. Considerăm că masca, în acest condiții, inclusiv și numărul mare de refugiați, ne poate oferi o protecție când suntem în spații închise, iar restricțiile economice au fost anulate toate, astfel ne putem bucura și cei din sectorul economic își pot desfășura toate activitățile. Nu văd la moment nicio problemă în restricțiile mici pe care le avem. Atunci când Comisia se va întâlni înainte de 15 aprilie, vom evalua toate datele ca să luăm o următoare decizie", a declarat Nemerenco.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).