Marcați
Ministrul Sănătății, despre distrugerea celor 96 de mii de doze de vaccin anti-COVID: Este o cantitate minimă în comparație cum au fost pierdute aceste vaccinuri în alte părți
22.03.2022, 13:41
Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, susține că pentru Moldova nu este o mare pierdere faptul că 96 de mii de doze de vaccin anti-COVID ”Moderna” vor fi nimicite din cauza expirării termenului de valabilitate. Nemerenco a declarat că donația făcută avea o garanție limitată și dacă nu expira în Moldova, atunci acest lucru avea să se întâmple în Franța, țara care a venit cu acest ajutor umanitar.

”Acest lot a fost primit cu un termen de doar trei luni. A existat o coincidență cu acest val din ianuarie-februarie în care a scăzut puțin asimilarea lui. Era un lot care oricum a venit ca o donație, deci putea să expire în țara de origine care ni l-a transmis. Ne pare foarte rău că s-a întâmplat acest lucru, cu atât mai mult că este vorba de un vaccin foarte bun”, a spus ministrul.

Totodată, deși ANSP a anunțat că din cele 3 milioane de doze de vaccinuri primite de țara noastră, patru la sută au fost distruse, Nemerenco a declarat că acesta este primul caz când un vaccin este nimicit din cauza expirării termenului de valabilitate.

”Pierderile de vaccin sunt în limita unor norme. Moldova nu a înregistrat pierderi masive de vaccin. Acesta, de fapt, este primul caz și dacă îl calculăm la tot vaccinul consumat, de peste 2 milioane de doze, este o cantitate minimă în comparație cum au fost pierdute aceste vaccinuri în alte părți”, a declarat Nemerenco.

Săptămâna trecută, ANSP a anunțat că 96 de mii de doze Moderna, care fac parte dintr-un lot de ajutor umanitar donat de Franța în decembrie, vor fi distruse din cauza expirării garanției.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).