Marcați
Șoferii, care au atins vârsta de 65 de ani, obligați să treacă iun control medical la fiecare 3 ani
21.03.2022, 11:59
Mii de pensionari riscă să-și piardă permisele de conducere. Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova propune ca toți șoferii, începând cu vârsta de 65 de ani, să-şi confirme aptitudinile din punct de vedere medical necesare pentru deținerea dreptului de a conduce vehicule. Controlul medical se va face la fiecare 3 ani, dacă din punct de vedere medical nu se impune o examinare anterior expirării termenului stabilit. Dacă la atingerea vârstei de 65 de ani persoana deține o adeverință medicală ce atestă aptitudinile persoanei din punct de vedere medical necesare pentru deținerea dreptului de a conduce vehicule, prima examinare medicală se va efectua peste 3 ani.

Prevederea se regăsește într-o hotărâre de Guvern pentru aprobarea Regulamentului privind procedura de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule,
emiterea și valabilitatea permisului de conducere, care va fi aprobată miercuri, 23 martie, la ședința cabinetului de miniștri.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).