Marcați
Ministerul Sănătății începe procedura de lichidare a ”Centrului COVID-19” din Chișinău
18.03.2022, 09:16
”Centrul COVID-19 Chișinău” dislocat la Centrul Internațional de Expoziții ”Moldexpo” va fi dizolvat. Un proiect de hotărâre cu privire la dizolvarea unei instituții medico-sanitare publice a fost elaborat de Ministerul Sănătății.

Autorul susține că proiectul a fost elaborat în scopul executării prevederilor Dispoziției din 15 martie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Totodată, Ministerul Sănătății susține că, ”luând în considerație că la moment situația epidemiologică din țară este una relativ stabilă, iar pe parcursul ultimului val al pandemiei, spațiile Centrului au fost utilizate într-o proporție foarte mică și în exclusivitate pentru trierea bolnavilor și transferul acestora către alte instituții medicale, se impune încetarea activității „Centrului COVID-19 Chișinău” dislocat la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” și dizolvarea acestuia, cu derularea procedurii de lichidare”.

Hotărârea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. Cheltuielile ce țin de dizolvarea prin lichidare a Instituției medico-sanitare publice „Centrul Covid-19 Chișinău” vor fi suportate de Ministerul Sănătății în limita bugetului aprobat pentru anul 2022.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).