Marcați
NATO nu va interveni militar în războiul din Ucraina, spune Cancelarul german
17.03.2022, 17:19
Cancelarul german Olaf Scholz a reiterat joi, 17 martie, refuzul NATO de a interveni militar în Ucraina, după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut într-un discurs adresat parlamentului de la Berlin mai mult ajutor pentru ca ţara sa să se apere în faţa invaziei ruse, transmite Agerpres.

Scholz i-a mulţumit lui Zelenski pentru ''cuvintele impresionante'' rostite mai devreme în faţa Bundestagului. ''Dar mai este un lucru care trebuie spus clar: NATO nu va interveni militar în acest război'', a punctat cancelarul german, la o conferinţă de presă alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Acesta din urmă a confirmat că linia exprimată de cancelarul german este şi cea a Alianţei. ''Este responsabilitatea noastră să evităm o escaladare a conflictului, care ar fi încă şi mai dureroasă şi ar cauza încă şi mai mulţi morţi, mai multe distrugeri şi suferinţe'', a spus Stoltenberg.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).