Marcați
Batrîncea a prezentat mai multe măsuri, ce vor duce la ieftinirea benzinei cu 8 lei, iar prețul la motorină va scădea cu 9 lei
17.03.2022, 12:49
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor propune un set de măsuri, care vor duce la o ieftinire semnificativă a carburanților. Dacă majoritatea parlamentară va accepta aceste soluții, atunci motorina s-ar putea ieftini cu aproape 6 lei, iar benzina, cu peste 8 lei. Despre aceasta secretarul executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a declarat în cadrul unei conferințe de presă.

"Propunem un set de măsuri, care vor permite micșorarea prețului la combustibil, ce este necesar și sub aspect social, și sub aspect economic. Am pregătit proiectul care va fi înregistrat mâine la prima oră. Proiectul prevede reducerea accizelor la carburanți cu 50%, ceea ce va constitui o micșorare de 1,50 lei pentru motorină și cu 3,50 lei la benzină", spune Batrîncea.

O altă prevedere propusă de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este scutirea de TVA la importul carburanților.

"Scutirea de TVA va duce la micșorarea prețului cu 4,5 lei la un litru de motorină și 4,62 lei pentru un litru de benzină. Proiectul a fost consultat cu domeniul de afaceri, dar și cu specialiștii din domeniul fiscal. Este un proiect bine argumentat din punct de vedere al cifrelor", a precizat Vlad Batrîncea.

Secretarul executiv al PSRM a precizat că acest proiect este așteptat de către agricultori, transportatori, dar și alte categorii de cetățeni.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).