Marcați
Ucraina vrea examinarea cererii de aderare la UE separat de cea a Moldovei și Georgiei
7.03.2022, 18:11
Ucraina vine cu critici la adresa Georgiei și a Republicii Moldova și vrea ca cererea sa de aderare la Uniunea Europeană să fie examinată separat de cele două țări. Cu o asemenea solicitate a venit ministrul ucrainean de externe Dmitri Kuleba, transmite eurointegration.com.

„Cu tot respectul față de partenerii noștri georgieni și moldoveni, dar depunerea de către Moldova și Georgia a cererilor de aderare la UE arată acum ca o încercare de a atașa cele două vagoane la un tren ucrainean de mare viteză care se deplasează la Bruxelles. Cererea Ucrainei de aderare la UE într-un regim special ar trebui luată în considerare separat de cererile Georgiei și a Moldovei”, a declarat Kuleba.

Oficialul de la Kiev a criticat cele două țări pentru că nu au susținut sancțiunile față de Rusia.

"Apreciem solidaritatea georgienilor și a moldovenilor și suntem recunoscători pentru asistența umanitară. Cu toate acestea, din păcate, până acum nici Georgia, nici Moldova nu au susținut noile sancțiuni ale UE împotriva Rusiei. O astfel de poziție nu corespunde relațiilor de parteneriat dintre Ucraina, Georgia și Moldova în cadrul „trio asociat” și ilustrează în mod clar nedorința acestor țări de a contribui la securitate în Europa”, a spus Dmitri Kuleba.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).