Marcați
Vladimir Voronin: Majoritatea parlamentară a fost creată prin șantaj și presiuni
23.02.2016, 13:43
Majoritatea parlamentară a fost creată prin șantaj și presiuni, fiind constituită din trădători, care nu reprezintă voința alegătorilor. Asta înseamnă că Guvernul ales de actuala majoritate parlamentară nu poate fi considerat legitim. Declarațiile au fost făcute de președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin în cadrul întrevederii cu co-raportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) aflați într-o vizită în țara noastră.

Vladimir Voronin susține că majoritatea problemelor principale ale țării noastre rezultă din faptul că guvernarea este concentrată în mîinile unui grup îngust de persoane. Potrivit politicianului, atît problemele din sectorul bancar, cît și criza economică au fost provocate de incapacitatea autorităților de a guverna țara.

În context, liderul PCRM a menționat că în situația creată, rămîn tot mai puține șanse de a evita alegerile parlamentare anticipate. Totodată, politicianul a subliniat că PCRM nu i-a fost frică niciodată de votul poporului. Însă în opinia liderului comunist, alegerile libere și corecte pot avea loc numai în condiţiile în care Comisia Electorală Centrală ar fi depolitizată, toate formaţiunile politice ar avea acces egal la mass-media, nu s-ar admite cumpărarea alegătorilor etc.

Co-raportorii APCE aflați într-o vizită în țara noastră s-au întîlnit cu conducerea Parlamentului, avînd planificate întrevederi cu președinții fracțiunilor parlamentare și liderii politici.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).