Marcați
Mai mulți pacienți cu fracturi
28.12.2021, 15:58
Poleiul le dă bătăi de cap nu doar șoferilor, ci și pietonilor. În ultimele 48 de ore, aproape 200 de oameni au ajuns cu traumatisme la Institutul de Medicină Urgentă, după ce au alunecat și au căzut pe trotuare. Cei mai mulți și-au fracturat glezna și mâna. Medicii atenționează populația să manifeste prudență în zilele cu ninsori, pentru a preveni astfel de cazuri.

Această femeie spune că a alunecat pe un trotuar din Capitală, din cauza poleiului. A fost nevoită să solicite ajutorul unei ambulanțe.

- Mergând pe stradă, mi s-au alunecat picioarele, pur și simplu, și am căzut. Trebuie să fim mai atenți, dar, din păcate... - Vă grăbeați? - Da. Plecam la muncă, dimineața. Este o fractură, un pic de os, cred că este o chestie un pic mai serioasă. După câteva zile, vom vedea ce este mai departe.

Cei mai mulți dintre pacienții care ajung la spital cu fracturi sunt adulții, spun medicii.

Purtătoarea de cuvânt a Institutului de Medicină Urgentă, Dorina Arsene, a declarat că au fost internați și pacienți cu fracturi mai grave, care au avut nevoie de intervenție chirurgicală.

Dorina Arsene, purtătoarea de cuvând a Institutului de Medicină Urgentă: „50 de persoane au necesitat internare în Secția Traumatologie sau Ortopedie, în stare de gravitate medie-stabilă, două dintre care au suferit o intervenție chirurgicală. Este de recomandat, bineînțeles, să fie mult mai precauți, atunci când ies din casă, dar și să stea, dacă nu este o necesitate stringentă, pentru a ieși din casă”.

Specialiștii mai recomandă în această perioadă purtarea încălțămintei cu talpă mai groasă și rigidă, pentru a reduce riscul alunecării.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).