Marcați
Și Transparency International critică modificările PAS la Legea procuraturii: Documentul trebuie reexaminat!
28.12.2021, 13:41
Experții Transparency International Moldova au criticat modificările la Legea procuraturii, votate de PAS. Într-o analiză efectuată de Transparency International Moldova se menționează că Legea cu privire la Procuratură trebuie îmbunătățită, dar în condițiile respectării standardelor internaționale și exigențelor tehnicii legislative. În acest sens, autoritățile ar trebui să reexamineze amendamentele recente din perspectiva recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Totodată, experții independenți au criticat decizia PAS de a le permite cetățenilor moldoveni de peste hotare să participe la concursul pentru funcția de procuror general. .

"În contextul extinderii listei potențialilor candidați asupra celor care dețin experiențe în străinătate, făcând abstracție de problemele echivalării calificărilor, ar fi de reținut problemele cu care se va confrunta Serviciul de Informații și Securitate în procesul de verificare a candidaților. Or, candidații la funcția de procuror general sunt supuși verificării în temeiul Legii privind verificarea titularilor și a candidaților la funcții publice. În acest caz, o problemă ar fi imposibilitatea unui control efectiv al averii și veniturilor obținute în străinătate", se arată în expertiza Transparency International Moldova.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).