Marcați
Igor Grosu, insistă: Majorarea salariilor magistraților de la Curtea Constituțională a fost imperios necesară
28.12.2021, 12:13
PAS insistă că majorarea substanțială a salariilor magistraților de la Curtea Constituțională a fost vitală. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, liderul interimar al PAS, a reiterat, la un post privat de televiziune, că această creștere a fost imperios necesară, deoarece judecătorii de la Înalta Curte ar fi fost supuși presiunilor, dar și tentației de a lua mită.

Din această cauză, susține Grosu, salariile magistraților CC au fost majorate, cu votul deputaților PAS, cu până la 15000 de lei pe lună.

”Este o instituție de care depind foarte multe procese și lucruri din Republica Moldova. De această instituție a depins anul trecut pe ce cale avea să meargă țara”, a declarat liderul interimar PAS.

Salariile judecătorilor Curții Constituționale vor crește, de la 1 ianuarie 2022, și vor ajunge la aproape 60 de mii de lei pe lună. Anterior majoritatea PAS a votat pentru dublarea salariilor judecătorilor CC până la 82 de mii de lei, însă sub presiunea opiniei publice, președintele Maia Sandu nu a promulgat documentul, iar deputații PAS au spus că vor reveni la subiect în 2022.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).