Marcați
Vaccinarea în Capitală a depășit 43%
27.12.2021, 15:47
Mai mult de 1.200 de oameni s-au vaccinat împotriva coronavirusului în cadrul campaniei ”Vaccinează-te pe nou, ca să sărbătorim pe vechi!”, organizată de autoritățile Capitalei împreună cu reprezentanții sectorului HoReCa. Acțiunea s-a desfășurat, în zilele de odihnă, timp de o lună și jumătate, iar ceai care au solicitat administrarea preparatelor antiCOVID-19 au primit bonuri de consum, pe care le-au putut folosi în cafenele sau restaurante.

Potrivit primarului general Ion Ceban, rata vaccinării în Capitală a depășit 43 la sută.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Aduc sincere mulțumiri asociației ”Măr”, pentru implicare și susținere. Campania de vaccinare, lansată de Primăria municipiului Chișinău în parteneriat cu asociația, s-a desfășurat în fiecare sfârșit de săptămână, în fiecare weekend, timp, practic, de o lună și jumătate, din noiembrie și până acum, în sectoarele orașului - Ciocana, Buiucani, Botanica, Râșcani. Pe lângă beneficiul vaccinării, persoanele care s-au imunizat în cadrul campaniei au primit tichete de consum de la partenerii HoReCa”.

La rândul său, șeful interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, Boris Gîlca, a declarat că municipiul rămâne sub cod galben de alertă în sănătate.

Boris Gîlca, șeful interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate: „La ziua de astăzi, în spitalele municipale COVID sunt internate 265 de persoane, dintre care 30 de persoane sunt în stare foarte gravă, internați în terapia intensivă. Cu regret, în ultimele 24 de ore am avut șase decese din cauza COVID. La tratament la domiciliu, cu forme ușoare, la medicii de familie se află 860 de pacienți”.

Autoritățile Capitalei se pregătesc de un nou val de infectări. În acest scop, șeful interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, Boris Gîlca, insistă asupra unei evaluări a spitalelor.

Boris Gîlca, șeful interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate: „Noi rămânem pregătiți pentru un eventual nou val pandemic - avem spațiile medicale securizate, chiar dacă, gradual, am scos din circuitul COVID mai multe spitale, spațiile sunt pregătite. Am propus Ministerului Sănătății să facem o evaluare comună a necesităților, în temeiul pregătirii către un potențial nou val, să facem această evaluare în comun și să avem acea comunicare și pregătire și control pentru o bună gestionare a cazurilor COVID. Încă nu avem niciun răspuns”.

De la începutul pandemiei, autoritățile Capitalei au raportat peste 137 de mii de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).