Marcați
Transport public modern în Capitală
27.12.2021, 13:12
240 autobuze și troleibuze moderne au fost aduse în Capitală în ultimii doi ani. Anunțul a fost făcut de primarul general Ion Ceban. El a specificat că, pentru achiziția autobuzelor au fost alocate 315 milioane de lei, iar pentru cele 82 de troleibuze - aproximativ 245 de milioane de lei.

Doar în acest an, municipalitatea a cumpărat 100 de autobuze noi de la firma turco-japoneză ”Isuzu”, iar 58 au fost procurate la mâna a doua. Regia Transport Electric și-au completat parcul cu 82 de troleibuze noi, inclusiv 70 asamblate pe loc, a anunțat primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „La final de an 2021, Primăria Chișinău are 240 de unități de transport public aduse. Autobuzele - 100 noi, ”Isuzu”, 58 de unități de autobuze cu parcurs VDL, Volvo și MAN, și 82 de troleibuze clasice și articulate, care au fost procurate. Pentru anul viitor, avem alocate din bugetul municipal alte 190 de milioane de lei pentru procurarea și asamblarea autobuzelor și troleibuzelor”.

O dată cu înnoirea parcului de autobuze și troleibuze, autoritățile Capitalei planifică să aloce mai multe benzi speciale pentru transportul public pe străzile cu trafic intens, a precizat primarul general Ion Ceban.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Trebuie să lansăm cu banda dedicată pe coridoarele principale, așa cum am avut înțelegere cu domnul director, cu toate deficiențele, cu toate criticile, cu toate comentariile negative, trebuie să dăm prioritate transportului public. Sper că și metodologia este în proces de definitivare”.

O altă problemă care urmează să fie soluționată de autoritățile Capitalei în anul viitor este majorarea salariilor pentru taxatori și șoferi, a mai spus primarul general Ion Ceban.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Acum, rog foarte mult să se muncească și colegii care suntem în executiv, pe partea majorării salariilor pentru șoferi și pentru taxatori. Mă refer, în primul rând, la Parcul Urban de Autobuze, că acolo condițiile sunt mai proaste decât la Regia Transport Electric și tot ce este necesar să fie pregătit pentru Consiliul municipal Chișinău, dacă nu este capabilă regia să prezinte proiectul, am să merg eu să îl prezint. Acum, avem autobuze și nu avem cine să le conducă”.

Toate autobuzele și troleibuzele achiziționate în acest an sunt dotate cu sistem de aer condiționat, camere video în interior și exterior, precum și cu rampă de acces pentru persoanele cu nevoi speciale.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).