Marcați
Igor Dodon, despre dosarul Energocom în care ar fi vizat: Este slută treaba cu totul la ei, dacă s-au legat de un caz de acum 13 ani
23.12.2021, 21:29
Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, susține că guvernarea a lansat fumigena cu citarea sa la Procuratură în cadrul unei cauze vechi de peste un deceniu pentru a distrage atenția cetățenilor de la problemele reale ale țării. Fostul președinte al țării a declarat, la NTV Moldova, că nici până astăzi nu a primit oficial citația.

”Situația la actuala guvernare este destul de proastă. Vedem nemulțumirile oamenilor. Ei nu pot să livreze niciun rezultat, nici pe un domeniu. În această situație ei fac show-uri. Justiție televizată. Faptul că nu va fi nimic pe acest dosar chiar dacă îl vor da în judecată, ei recunosc. Ură din partea lor, în loc să se concentreze pe problemele oamenilor(...) Pe oameni îi interesează salarii, prețuri. Când au văzut că cad în sondaje, ce fac? Aprind fumigene”, a spus Dodon.

Politicanul a declarat că momentul în care a fost făcută publică informația cu privire la presupusa citare a sa la Procuratură, nu a fost întâmplător. Igor Dodon crede că cei care au pus la cale această comandă credeau că el nu se va mai întoarce de la Moscova, ca să spună ulterior că se eschivează.

”Ca să îndepliniți comanda cuiva v-ați legat de ceea ce a fost acum 13 ani. Să mă eschivezi de colaborare și discuții cu procurorii, de ce? Cred că nu întâmplător au dat această informație, știind că sunt la Moscova. Eu zbor deschis. Ei au informația de la Poliția de Frontieră și știau că sunt plecat de luni seara, și au dat informația marți. Risc să presupun că ei sperau că nu mă voi întoarce și să spună că am fugit din țară.(...) Este slută treaba cu totul la ei dacă s-au legat de un caz de acum 13 ani, care a fost de multe discutat, inclusiv în Procuratura Generală, și s-a adeverit ceea ce am spus noi de mai multe ori: că acolo nu este nimic absolut” , a declarat Dodon.

Socialistul susține că aceste presiuni se fac pentru că guvernanții înțeleg că pierd teren în fața cetățenilor. Totodată, Igor Dodon le-a amintit autorilor acestui scenariu de morala unei cunoscute povești: cine sapă groapa altuia, cade singur în ea.

”Când sapi groapa cuiva, nimerești tot în ea. Sunt sigur că vor fi și alte dosare. Presiuni vor fi. Pentru că noi suntem alternativa pentru oameni. Oamenii știu că aceștia vor pleca de la guvernare și știu că altcineva în afară de socialiști și comuniști nu poate să fie. Știu că noi avem o echipă profesionistă, nu ca aceștia de la Harvard cu rucsacul în spate. Știu că noi putem face față acestor provocări și probleme. De aceea, ei vor încerca și în continuare să ne preseze, dar noi am trecut de regimul lui Plahotniuc, vom trece și de Maia Sandu”, a conchis Igor Dodon.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).