Marcați
PSRM condamnă excluderea Marinei Tauber din cursa electorală și cere intervenția misiunilor diplomatice
2.12.2021, 09:18
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova constată cu îngrijorare faptul că regimul Maiei Sandu pășește activ pe calea capturării statului după modelul regimului odios al lui Vladimir Plahotniuc. Astfel reprezentanții PSRM au comentat decizia Comisiei Electorale Centrale de a propune instanței de judecată scoaterea din cursa electorală pentru primăria din municipiul Bălți a candidatului partidului ȘOR, Marina Tauber.

"Considerăm că ceea ce s-a întâmplat în raport cu candidatul scos din cursa electorală reprezintă o ilegalitate și un abuz din partea regimului, care a utilizat în interes de grup instituțiile statului, cum ar fi: Serviciul de Informații și Securitate, ministerul de Interne, Comisia Electorală Centrală. Exact la fel a procedat regimul Plahotniuc în raport cu alți concurenți electorali, pe care i-a scos ilegal din cursa electorală sau chiar a anulat rezultatele alegerilor. În esență, regimul nu a făcut altceva decât a anulat votul și opțiunea a circa 48% din cei care au participat în primul tur de scrutin la alegerile noi ale primarului municipiului Bălți. PSRM a atras atenția de multe ori la faptul că regimul Sandu capturează instituțiile statului, inclusiv cele care prin lege trebuie să fie independente. Și-au supus și procuratura, și justiția, și servicii speciale. Toate au fost transformate, ca pe timpul lui Plahotniuc, în instrumente de luptă împotriva oponenților politici, contrar misiunii lor constituționale. De altfel, multe dintre abuzurile din partea acestor instituții sunt realizate de aceiași oameni, care l-au servit pe oligarhul Plahotniuc, iar acum sunt în slujba actualului regim anti-democratic", se arată într-un comunicat de presă emis de PSRM.

Socialiștii au venit cu un mesaj și către misiunile diplomatice acreditate la Chișinău prin care solicită să fie luată o atitudine "față de derapajele de la principiile și normele statului de drept".

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).