Marcați
O nouă tulpină a coronavirusului
29.11.2021, 13:03
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a adoptat, duminică, într-o ședință de urgență, restricții în contextul apariției noii tulpini a coronavirusului, numită Omicron. Așadar, toți moldovenii care vor reveni din opt state africane în care a fost depistată noua tulpină vor fi obligați să stea în carantină timp de 14 zile. Este vorba de Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini și Malawi. Carantina poate fi întreruptă însă în a șaptea zi, dacă rezultatul testului PCR arată lipsa virusului.

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică anunță că toți cetățenii străini, care au călătorit în ultimele două săptămâni în cele opt țări africane, nu vor putea intra în țara noastră.

”A fost stabilită și interzicerea accesului pe teritoriul Republicii Moldova a cetățenilor străini și apatrizilor care au călătorit, în ultimele 14 zile, în aceste țări. Totodată, comisia a discutat despre posibilitatea introducerii ulterioare a unor măsuri suplimentare cu privire la persoanele care sosesc din state considerate cu risc de transmitere a noii tulpini, urmând a fi monitorizate atent evoluțiile epidemiologice și fluxurile de pasageri în următoarele zile”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

La rândul său, Ministerul de Externe urmează să întreprindă măsuri pentru a stabili dacă există cetățeni ai Republicii Moldova în statele africane, pentru a-i readuce acasă. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică mai recomandă evitarea deplasărilor în statele vizate, dar și în cele în care au fost depistate cazuri de infectare cu tulpina Omicron. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, noua variantă a apărut în Africa de Sud și ar putea fi cea mai agresivă de până acum.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).