Marcați
Igor Dodon, după creșterea tarifului la gaze: PAS și șefa statului trebuie să discute cu America, Europa, Soros, cu patronii lor și să găsească bani, nu împrumuturi cu procente, pentru a ajuta populația țării
9.11.2021, 12:37
O guvernare a scumpirilor totale și o populație care va îngheța la iarnă și va sărăci definitiv, acestea sunt unele din rezultatele rușinoase ale celor 100 de zile ale Guvernului Gavrilița. Cu această reacție a venit președintele PSRM, Igor Dodon, după ce ANRE a aprobat, marți, majorarea tarifului la gaz pentru consumatorii finali de la 4,30 la 10,26 de lei.

”Prostia și aroganța guvernării nu trebuie să fie plătită de cetățeni. Dacă Guvernul PAS nu a avut grijă să negocieze din timp, din vară, cu Gazprom și dacă președintele țării a provocat criza diplomatică în raport cu Rusia, vina este doar a lor. Și acum este exclusiv datoria guvernării să repare această vină și să asigure compensații complete pentru toate categoriile sociale, inclusiv pentru agenții economici, ca tarifele la gaz să nu determine creșterea galopantă a prețurilor la toate serviciile și produsele din Republica Moldova. PAS și șefa statului trebuie să discute cu America și cu Europa, cu Soros si alții, să discute cu toți patronii și partenerii lor politici și să găsească bani, nu împrumuturi cu procente, pentru a ajuta populația țării”, a comentat Dodon.

Potrivit liderului socialiștilor, creșterea tarifului până la peste 11 lei, cu TVA inclus, este o catastrofă.

”Majoritatea cetățenilor și așa abia de reușeau să achite tariful de 4 lei la gaz in condițiile in care prețurile au crescut la marea majoritatea a mărfurilor si serviciilor, dar 11 lei reprezintă o catastrofă, după care ar putea muri de frig, de boli sau de foamete pensionari și oameni din grupurile social-vulnerabile. Oamenii care plăteau aproape 1000 de lei pentru căldură acum vor trebui să achite peste 2000 de lei pe lună? De unde să aibă oamenii acești bani, dacă în loc de „venituri europene” ei suferă azi din cauza restanțelor la salarii?”, susține politicianul.

Igor Dodon a cerut implicarea urgentă a statului și utilizarea tuturor mijloacelor economice și politice pentru a oferi compensații integrale cetățenilor. În caz contrar, cetățenii vor ieși să-și apere drepturile, sănătatea și viața pe alte căi.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).