Marcați
Majoritatea parlamentară propune divizează elevilor în copii de milionari și ai oamenilor săraci
20.10.2021, 17:17
Deputații PAS împart copiii în bogați și săraci. Majoritatea parlamentară s-a opus vehement inițiativei deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a le oferi tuturor elevii claselor gimnaziale hrană gratuită în școală.

Proiectul a stârnit nemulțumirea deputaților PAS din cadrul comisiei economie, buget și finanțe care au spus că statul nu trebuie să hrănească și copiii din familiile vulnerabile și pe cei din familiile milionarilor, oligarhilor și deputaților.

”Dumneavoastră propuneți să asigurăm alimentarea la toți, inclusiv la copiii de milionari, de deputați, de oligarhi, șamd. Nu credeți ca mai bine să targhetăm populația vulnerabilă, decât pur și simplu să dăm la toți. Ați avut o inițiativă similară în precedentul Parlament ca să plătim la toți factura la energia electrică, sau când a venit PD-ul cu inițiativă să dăm 200 de lei la toți copiii, la toți milionarii din țara asta”, a declarat deputatul PAS, Radu Marian.

Unul din autorii proiectului, deputatul BCS Vladimir Odnostalco, le-a atras atenția celor de la PAS că nu este corect ca elevii să fie divizați în bogați și săraci. Parlamentarul a mai remarcat că, ținând cont de majorările zilnice la prețuri și tarife, în curând toată populația Republicii Moldova se va încadra în categoria păturii socialmente vulnerabile.

”Nu trebuie să divizați copiii în copilul unui electrician, agronom, a unui om bogat sau mai puțin bogat, sau copilul deputatului. Nu este corect să procedați în asemenea mod. Noi trebuie să le oferim tuturor copiilor condiții egale. Mai departe părinții pot să decidă dacă vor beneficia copiii de acest drept sau nu”, a declarat Odnostalco.
În urma dezbaterilor, niciun deputat PAS nu a susținut inițiativa cu privire la asigurarea cu hrană gratuită a elevilor din clasele a V-IX-a.

Amintim că și Guvernul Gavrilița a refuzat să asigure alimentarea gratuită în școli pentru elevii claselor a V-IX-a. Cabinetul de Miniștri și-a argumentat refuzul prin faptul că oferirea meselor gratuite și pentru elevii claselor gimnaziale este prea costisitoare pentru bugetul de stat. Potrivit Executivului, costul necesar pentru alimentarea tuturor elevilor claselor V-IX-a nealimentați în prezent, constituie 285 de milioane de lei anual.

În prezent, statul asigură masa gratuită în școli pentru elevii claselor primare.

Tot astăzi, deputații PAS din comisia economie, buget și finanțe au respins propunerea BCS de a aloca, în fiecare an de 1 septembrie, câte o mie de lei tuturor familiilor pentru a pregăti copiii de noul an școlar.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).