Marcați
Opoziția acuză guvernarea de faptul că a eșuat în gestionarea crizei pandemice
20.10.2021, 14:35
Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor acuză guvernarea de faptul că a eșuat în gestionarea crizei pandemice și a adus practic în colaps sistemul medical din țară.

Deputatul BCS, Alla Daravoannaia, a declarat că actuala putere a scăpat de sub control răspândirea virusului COVID-19. Opoziția susține că lipsa acțiunile concrete a dus la majorarea numărului de persoane infectate, inclusiv a cazurilor grave, la creșterea persoanelor decedate din cauza COVID-19, și în același timp la încetinirea procesului de vaccinare a populației, în pofida faptului că țara dispune de vaccin.

”Zilnic, peste 35 de familii pierd lupta cu viața pentru cel puțin un membru al familiei”, a spus deputatul BCS.

Potrivit deputatului, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a dat dovadă de iresponsabilitate, lipsă de profesionalism și a întreprins acțiuni, care au adus țara în actuala situație. Parlamentarul a amintit și despre declarații bizare lansate de Nemerenco în spațiul public, cum ar fi faptul că virusul e mai activ noaptea, care au provocat nedumerirea cetățenilor și chiar multe supărări din partea societății.

Totodată, Darovannaia susține că în loc să susțină sistemul medical din țară, guvernarea a tăiat indemnizația de 16 mii de lei pentru medicii care nu sunt vaccinați și alocația unică de 100 de mii de lei pentru familiile în care au decedat angajații din sistemul medical. De asemenea, actuala guvernare a refuzat să majoreze cu alte 40% salariile angajaților din sistemul de sănătate, spunând că nu sunt bani.

Opoziția acuză guvernarea că încearcă să plaseze vina pentru situația catastrofală din sănătate pe umerii cetățenilor, acuzându-i pe nevaccinați de iresponsabilitate. Totodată, Guvernul a decis să impună vaccinare obligatorie pentru mai multe categorii de persoane - angajați în domeniul educației, polițiști, dar și a obligat angajații din educație să se testeze pe banii proprii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).