Marcați
Președintele Comisiei de la Veneția, în discuții cu PAS, le-a cerut mai mult dialog cu opoziția și societatea civilă
20.10.2021, 12:46
Viteza cu care s-a acționat a fost mare, dar trebuie să studiem ce s-a făcut cu legea. Astfel Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a comentat reforma Procuraturii, votată în grabă de către majoritatea parlamentară PAS. Declarația a fost făcută de către Gianni Buquicchio, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, pe care a ținut-o la Parlamentul Republicii Moldova.

"În Republica Moldova s-au lansat mai multe reforme, schimbări și în discuții cu majoritatea actuală am accentuat importanța să nu se confunde urgența cu graba. Majoritatea a fost aleasă de moldoveni pentru a realiza anumite obiective și trebuie să dea o satisfacție și ce le cere electoratul: să fie fermi în lupta cu corupția, justiție eficace și viață mai bună. Majoritatea parlamentară trebuie să țină cont de așteptări, dar pentru a realiza acestea, nu trebuie să se grăbească, ci să ajungă la soluții bazate pe consens larg. Atunci când vorbesc de dialog, mă refer la dialog cu opoziția, să fie constructiv, de exemplu, cum ei au dat dovadă de constructivism când era vorba de reforma constituțională. Trebuie să fie dialog și cu societatea civilă, ei exprimă așteptările societății din Republica Moldova. Deci să nu ne grăbim să ne folosim de avantajele dialogului", a declarat Gianni Buquicchio.


Amintim că majoritatea PAS a votat, în timp record, reforma Procuraturii, fapt care a stârnit nemulțumiri în rândul opoziției și a societății civile. În timpul dezbaterilor publice, mai mulți reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale au subliniat că modificările introduse de PAS au drept scop politizarea și instituirea unui control asupra organelor procuraturii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).