Marcați
Un europarlamentar întreabă Comisia Europeană dacă mai este oportună menținerea regimului liberalizat de vize cu Moldova, după ce doar în iunie-august numărul solicitărilor de azil a crescut cu peste 400%
19.10.2021, 15:21
Parlamentul European discută în cadrul sesiunii plenare, din 18-21 octombrie, despre oportunitatea menținerii regimului liberalizat de vize pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Subiectul a fost inclus în ordinea de zi a sesiunii forului european de către deputatul francez din partea grupului democraților, Julie Lechanteux.

Parlamentarul european a solicitat Comisiei Europene să precizeze dacă intenționează să suspende regimul liberalizat de vize cu țara noastră, inclusiv cu Ucraina și Georgia, ținând cont de numărul mare de solicitări de azil adresat în ultimele luni de către cetățenii celor trei state.

În interpelarea sa, parlamentarul european susține că regimul liberalizat de vize cu Moldova, Ucraina și Georgia a început să creeze probleme statelor membre UE din cauza creșterii numărului de solicitări nefondate de acordare a azilului. De exemplu, doar în lunile iunie-august cererile depuse de cetățenii Republicii Moldova cu privire la acordarea azilului în Germania au crescut cu 429%, față de aceiași perioadă a anului 2020. O situație similară se înregistrează și în Belgia, Cehia și Italia.

Comisia Europeană urmează să ofere un răspuns în scris la interpelarea deputatului Julie Lechanteux.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).