Marcați
Mitropolitul Vladimir "despre ultima șansă a Moldovei"
19.10.2021, 12:58
Mitropolitul Vladimir a adresat un mesaj către autoritățile din Chișinău, prin care îi îndeamnă să nu promoveze legile și acțiunile, care sunt în contradicție cu religia, istoria și cultura poporului.

"Biserica atrage atenția în mod special autorităților asupra momentului crucial din istoria neamului! Într-o astfel de situație critică, este cu totul inadmisibilă promovarea și adoptarea unor legi ce vin în contradicție cu istoria, credința ortodoxă, cultura și moralitatea, dar și tradițiile bimilenare ale poporului nostru.

Misiunea pastorală a Bisericii, menirea sa divină și moral-spirituală este de a sluji propriului popor, de a avea grijă de acesta, călăuzindu-l în lumina adevărată a lui Hristos spre desăvârșirea spirituală, morală și socială. Datoria Bisericii este de a preveni autoritățile laice despre pericolele unor legi, concepții și acțiuni greșite pentru popor. Este inadmisibil divizarea în cei de dreapta și cei de stânga, cei corecți și cei incorecți, cei buni și cei răi, cei bogați și cei săraci.

Să luăm aminte! Dumnezeu ne mai dă o ultimă șansă, să nu o ratăm! În aceste vremuri de cumpănă pentru țară și popor, părintește îndemn clerul și credincioșii, indiferent de etnia și limba vorbită, să înalțe rugăciuni pentru luminarea conducerii și pentru propășirea țării", se arată în adresarea mitropolitului, intitulată "Despre ultima șansă a Moldovei".

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).