Marcați
Comisia de la Veneția i-a solicitat Președintelui Comisiei să monitorizeze îndeaproape situația cu privire la Procurorul General din Moldova
19.10.2021, 12:22
Comisia de la Veneția i-a cerut Președintelui Comisiei să monitorizeze îndeaproape situația cu privire la Procurorul General al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo. Despre aceasta se menționează într-o decizie finală a celei de-a 128-a ședințe plenare a Comisiei de la Veneția, care s-a desfășurat în perioada 15-16 octombrie 2021.

Alexandr Stoianoglo a fost reținut în data de 5 octombrie, după ce un deputat PAS a depus o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). În aceeași zi, CSP l-a suspendat pe Stoianoglo din funcție și a numit un procuror, care să investigheze cazul. Alexandr Stoianoglo a fost ridicat de către ofițerii SIS în momentul în care urma să organizeze o conferință de presă și să prezinte informații de rezonanță despre actuala conducere a țării.

Amintim că în perioada 19-21 octombrie, în țara noastră se va afla într-o vizită de lucru un grup de reprezentanți ai grupului ad-hoc de nivel înalt al CoE pe reforma justiției.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).