Marcați
Premierul "vremurilor bune" spune că tariful la gaz va crește inevitabil
19.10.2021, 11:20
Tariful la gaz pentru cetățeni va crește inevitabil. Anunțul a fost făcut de către premierul Natalia Gavrilița, în cadrul unui briefing de presă. Șefa cabinetului de miniștri a declarat că autoritățile continuă să negocieze cu Federația Rusă, dar și cu alte țări, precum România, Ucraina și Polonia, astfel gaz va fi, dar mai scump.

"Ceea ce este clar la această etapă este că prețul de achiziționare va crește și va crește tariful. Este un proces inevitabil în actualele condiții de paiața. Ceea ce poate face Guvernul pentru a ajuta oamenii, este mecanismul de compensare țintit pe păturile vulnerabile de populație", a declarat Gavrilița.

Premierul a mai anunțat că Republica Moldova începe să cumpere gaz din "surse alternative" prin intermediul Energocom. Săptămâna aceasta, Guvernul va majora capitalul statutar al Energocom, ca să poată fi posibilă procurarea gazului din surse alternative.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).