Marcați
Majoritatea PAS refuză să audieze miniștrii responsabili de implementarea legii care facilitează plasarea producției locale în magazine
14.10.2021, 11:37
Majoritatea PAS a respins propunerea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a-i audia pe miniștrii Agriculturii și Economiei cu privire la lipsa acțiunilor întreprinse pentru susținerea producătorului local și facilitarea accesului în lanțul alimentar cu plasarea a cel puțin 50% din producția autohtonă.

Deputatul PSRM, Petru Burduja, vicepreședintele comisiei economie, buget și finanțe, a declarat că de la intrarea în vigoare a legii au trecut trei luni, iar în sector nu este o claritate cu privire la implementarea respectării acesteia.

”Astăzi, 14 octombrie, se împlinesc trei luni de la aprobarea de către guvern a listei produselor alimentare provenite din lanțul alimentar scurt pentru facilitarea accesului producătorilor autohtoni în lanțul alimentar. Această listă include 129 de produse, identificate în baza solicitărilor mediului de afaceri ținând cont de necesitățile interne. Aici sunt menționați anume producătorii mici și mijlocii pentru care este mai dificil să acceadă pe rafturile unităților de comerț, în special astăzi când se confruntă cu mai multe probleme”, a spus Burduja.

Legea cu privire la comerțul interior prevede că mai multe produse alimentare provenite din lanțul alimentar scurt urmează a fi plasate în rețelele comerciale în proporție de cel puțin 50% din lungimea liniară a raftului comercial.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).