Marcați
Comuniștii și Socialiștii au cerut ca "acea Convenție rușinoasă de la Istanbul" să fie scoasă de pe ordinea de zi a Parlamentului
14.10.2021, 11:34
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut să fie exclusă de pe ordinea de zi a Parlamentului Convenția de la Istanbul. Anunțul a fost făcut de către deputatul Grigore Novac.

"Cerem excluderea acelei Convenții rușinoase, pe care majoritatea cetățenilor Republicii Moldova nu o împărtășesc. Dacă suntem sinceri în felicitările noastre, să depunem efort comun și prin unanimitate să excludem acel proiect rușinos, care contravine credinței cetățenilor Republicii Moldova", a declarat Novac.

Precizăm că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu susține Convenția de la Istanbul, care a fost votată în prima lectură la 1 octombrie 2021, de către majoritatea PAS.

Socialiștii și Comuniștii au declarat de nenumărate ori că, Convenția de la Istanbul “este o fumigenă”, scopul căreia este de a introduce o ideologie ce neagă faptul că omul există ca bărbat sau femeie. Mai multe țări din cadrul UE au refuzat să ratifice documentul, iar Turcia a ieșit din Convenția de la Istanbul.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).