Marcați
Evrica Alei Nemerenco: Vina pentru numărul mare de cazuri COVID-19 o poartă statistica
14.10.2021, 10:13
Motive de panică nu sunt, susține ministrul Sănătății Ala Nemerenco cu referire la numărul mare de infectări cu COVID-19. Nemerenco afirmă că antirecordul de 2052 de îmbolnăviri raportat miercuri este doar o eroare legată de statistică.

Potrivit ministrului, în datele de miercuri ar fi fost incluse și unele cifre ale zilei de luni, deoarece unele laboratoare nu au reușit să integreze statistica în Certificatul digital COVID.

”O mică explicație pentru toți care au comentat numărul excesiv de cazuri COVID-19 raportate astăzi. Luni au fost raportate doar 2192 de teste și doar 535 cazuri de infectare. Astăzi - 11372 teste și 2052 cazuri COVID. În statistica de astăzi sunt incluse o parte din testele realizate și cazurile detectate luni, dar neraportate. Situația a fost cauzată de faptul că luni a fost realizată pentru prima dată integrarea rapoartelor în Certificatul digital COVID și unor laboratoare nu le-a reușit integrarea. Problemele apărute au fost remediate, statistica “reparată” și adusă la zi”, a scris Nemerenco pe pagina sa de socializare.

Miercuri, Ministerul Sănătății a raportat și 29 de decese cauzate de infecția COVID-19.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).